ßßß
Cebulę i czosnek zeszklij na łyżce oleju. Podziel mięso na małe kawałki i podsmaż na osobnej patelni. Dodaj zeszkloną cebulę z czosnkiem oraz sos grillowy i fasolę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i smaż aż mięso będzie miękkie. Udka z kurczaka smażą się trochę dłużej.Domowa tortilla250 ml mąki pszennej250 ml mąki kukurydzianej150 – 200 ml wrzątku4 łyżki oleju1 łyżeczka soli½ łyżeczki proszku do pieczenia
Wymieszaj wrzątek z olejem. Wymieszaj obie mąki z solą i proszkiem. Wlej powoli wrzątek z olejem do mąki. Mieszaj aż ciasto będzie sprężyste. Jeśli wciąż będzie za suche dolej więcej wrzątku. Odstaw na 10 minut. Podziel ciasto na 60 gramowe porcje i każdą rozwałkuj na bardzo cienki placek, najlepiej między dwoma kawałkami folii. Piecz na rozgrzanej i suchej patelni przez około minutę, po każdej stronie. Upieczone tortille owiń w ściereczkę i włóż do szczelnego naczynia lub woreczka foliowego. W ten sposób tortille będą miękkie.
Do burrito można użyć dowolnych dodatków w postaci surowych warzyw. Ponieważ sos z kurczaka i fasoli jest dosyć słodki, polecam zatem skropić obficie pomidory i ogórki sokiem z limonki lub cytryny.
Polecane przepisyDip i chipsy tortillaUrodzinowy taco bufetWraps z grillowanym kurczakiemSzpinakowe crepes z kurczakiemPrzepis na kebab pizza