ßßß

SKŁADNIKI:mięso z królika ok. 1,5 kg1/2 kg. surowego boczku lub podgarla20 dag wątróbki drobiowej2 udka z kurczakawłoszczyzna na rosół1 cebulaziele angielskie, liście laurowesól, pieprzgałka muszkatołowamajeranek suszony2 ząbki czosnku3 jajka1 łyżka tartej bułkiWYKONANIE:Mięso z królika i udka zalewamy niewielką ilością wody i po zagotowaniu, i wypłynięciu szumów, wodę wylewamy, płuczemy mięso i zalewamy czystą wodą i zagotowujemy. Dodajemy włoszczyznę, ziele angielskie oraz liścia laurowe, a także podpieczoną cebulkę cebulę oraz drobiową wątróbkę.Gotujemy wszystko, aż do miękkości mięsa, podrobów i włoszczyzny. W między czasie gotujemy boczek do miękkości, ale w osobnym garnku.Miękkie mięs z królika i podroby studzimy i obieramy z kości. Ugotowany boczek również studzimy.Mięso, podroby i boczek mielimy w maszynce do mięsa przynajmniej dwa, trzy razy.Mielimy również jedną ugotowaną marchewkę, ugotowaną cebulę. Można dodać więcej warzyw jak ktoś lubi.Zmielone mięso, łączymy z jajkami. Doprawiamy solą pieprzem , odrobiną startej gałki muszkatołowej oraz przeciśniętymi przez praskę czosnkiem.Masą wypełniamy długą wąską formę, wcześniej wyłożoną papierem ( możemy użyć dwóch małych form). Górę posypujemy tartą bułką. Pieczemy w 180 stopniach ok 1,5 godziny.

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.