ßßß
Składniki:5 udek z kurczaka400 g wątróbki drobiowej2 czerstwe bułki kajzerki1 cebula2 ząbki czosnkusól1/2 łyżeczki pieprzu ziarnistego2 ziarna ziela angielskiego2 listki laurowe2 łyżki majeranku1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej2 jajka100 g wiśni suszonej
Sposób przygotowania:Bułkę namocz w wodzie i mocno odciśnij.Z udek usuń kość i podsmaż 4 z nich na patelni. Gdy będą rumiane, dodaj wątróbkę, posiekaną w kostkę cebulę i pokrojony czosnek. Dodaj również zmiażdżone w moździerzu przyprawy. Wszystko smaż razem przez chwilę. Następnie zmiel dwukrotnie wraz z kajzerkami i jednym surowym udkiem z kurczaka. Dodaj jajka i dopraw do smaku. Dodaj też wiśnie. Dokładnie wyrób masę, a następnie przełóż ją do keksówki. Wstaw do nagrzanego do 160 st. piekanrika na 80 minut.Po przestudzeniu wstaw do lodówki lub zamróź :)