Wykonanie

Dzisiaj paskudna pogoda, jest zimno, szaro, buro i ponuro. Liście lecą jak szalone i za oknem widzę już krajobrazy, które normalnie są niewidoczne. Lubię jesień, ale
słoneczną, chociaż nie
mogę narzekać bo pogoda w
sumie nas rozpieszcza, pamiętam gorsze lata, deszczowe i bardzo zimne. Przyczłapałam się do domu i nie miałam na nic ochoty, a w brzuchu burczało.Puściłam sobie muzę głośno i zabrałam się za obiad, bo mówię do siebie, albo robisz albo pójdziesz spać. No i zrobiłam leczo, ale takie inne, bogatsze i z
ziemniakami. Tak dla odmiany coś innego, ale wyszło pysznie, kolorowo. Dorzuciłam produkty z Develey . Jak już zjadłam to od razu mi się zrobiło weselej.Zapraszam do spróbowania :-)Składniki:- 2
papryki czerwone- 2
papryki żółte- puszka
kukurydzy Develey- jedna średnia
cukinia- 200 g
pieczarek- 4
pomidory- 5
ziemniaków- opakowanie
marchewki z
groszkiem mrożonej- 1 puszka
fasoli białej- 2 szklanki
wody- 3 łyżki
ketchupu łagodnego Develey- 3 łyżki sosu
chilli Develey-
sól,
pieprz do smakuWykonanie:Do dużego garnka wlewamy
wodę i wrzucamy pokrojoną w kostkę
paprykę i
cukinie oraz
pomidory. Ustawiamy na małym gazie i dusimy pod przykryciem. W tym czasie podsmażamy pokrojone w plasterki
pieczarki. Dodajemy do garnka. Po 20 minutach dodajemy
marchewkę z
groszkiem i gotujemy jeszcze 10 minut. Na koniec wrzucamy
kukurydzę i
fasolę oraz pokrojone w większą kostkę
ziemniaki, gotujemy aż
ziemniaki zmiękną. Przyprawiamy
solą i
pieprzem, dodajemy
ketchup i sos
chilli. Mieszamy. Podajemy na ciepło, danie jest bardzo syte oraz bardzo rozgrzewa.Smacznego :-)



