ßßß
Składniki:2 łyż. oleju1 cebula drobno posiekana4 ząbki posiekanego czosnku1/2 łyżeczki mielonego kminku2/3 łyżeczki mielonej łagodnej papryczki chilli1 marchewka pokrojona w plastry1 ziemniak pokrojony w kostkę350g pomidorów z puszki1 łoda cukinia pokrojona w kostkę1/4 pokrojonej młodej kapusty1 litr wywaru warzywnego lub mięsnego1 puszka kukurydzy - np. Bonduelle10 strąków fasoli szparagowejkolendrasólpieprz
Sposób przygotowania:Rozgrzej olej, wrzuć cebulę i czosnek. Smaż chwilę, aż zmiękną. Następnie wsyp kminek i chilli, dodaj marchew, ziemniaka, cukinię i kapustę. Gotuj około 2 minut mieszając. Wlej wywar i gotuj do miękkości. Wsyp kukurydzę i fasolkę. Podgotuj jeszcze kilka minut, aż fasola i kukurydza zmiękną. Dodaj pomidory i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.Podawaj z kolendrą i chipsami z tortilli (nachos).