ßßß
Nie wiem jak Wy, ale ja właśnie najbardziej lubię zupy w formie kremu, gęste i sycące, a ten krem z pieczarek dokładnie taki jest.Zapraszam!Składniki:600 g pieczarek4 średnie ziemniaki1 duża marchewka1 duża pietruszka1,5 l wody(lub bulionu)200 mlśmietany 18%sól, pieprzWykonanie:Pieczarki i warzywa dokładnie myjemy i obieramy.Grzyby kroimy w plasterki, ziemniaki, marchewkę i pietruszkę w kostkę. Całość wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości warzyw.Następnie zupę dokładnie blendujemy, na gładki krem.
Do śmietany dodajemy kilka łyżek zupy, dokładnie mieszamy i dodajemy do naszego kremu, doprawiamy, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut.Smacznego!