Wykonanie
Dzień dobry!Zupy coraz częściej goszczą na naszym
stole. Szczerze mówiąc w końcu
doszłam do wniosku, że to właśnie zupa jest tym najprostszym daniem, które można szybko i bezproblemowo przygotować.A nie tylko się nią dobrze najemy, jak również w chłodny dzień nas rozgrzeje.Dzisiaj zapraszam na zupę krem z
pieczarek, którą spokojnie możecie przygotować na rosole z niedzieli :-).
Nie wiem jak Wy, ale ja właśnie najbardziej lubię zupy w formie kremu, gęste i sycące, a ten krem z
pieczarek dokładnie taki jest.Zapraszam!Składniki:600 g
pieczarek4 średnie
ziemniaki1 duża
marchewka1 duża
pietruszka1,5 l
wody(lub
bulionu)200 mlśmietany 18%
sól,
pieprzWykonanie:
Pieczarki i warzywa dokładnie myjemy i obieramy.
Grzyby kroimy w plasterki,
ziemniaki,
marchewkę i
pietruszkę w kostkę. Całość wrzucamy do garnka, zalewamy
wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości warzyw.Następnie zupę dokładnie blendujemy, na gładki krem.
Do
śmietany dodajemy kilka łyżek zupy, dokładnie mieszamy i dodajemy do naszego kremu, doprawiamy, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut.Smacznego!