ßßß
 
            
         Potrzebne będą:- kilka plastrów schabu wieprzowego (w zależności od ilości osób)- 300g pieczarek- cukinia- 2 pomidory- sól, pieprz- wybrane przyprawy i zioła, które lubimy (w tym przypadku użyłem do kotletów ostrej papryki)- oliwaSposób wykonania:1) Warzywa kroimy.
Potrzebne będą:- kilka plastrów schabu wieprzowego (w zależności od ilości osób)- 300g pieczarek- cukinia- 2 pomidory- sól, pieprz- wybrane przyprawy i zioła, które lubimy (w tym przypadku użyłem do kotletów ostrej papryki)- oliwaSposób wykonania:1) Warzywa kroimy.
 2) Do głębokiej patelni lub do garnka wlewamy trochę oliwy, lekko rozgrzewamy, a następnie wrzucamy cukinię, lekko podsmażamy, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 1/4 szklanki wody i dusimy pod przykryciem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dodajemy pokrojone pomidory i dusimy kolejne 10 minut, aż cukinia będzie miękka. Całość przekładamy do innego naczynia, np. garnka.
2) Do głębokiej patelni lub do garnka wlewamy trochę oliwy, lekko rozgrzewamy, a następnie wrzucamy cukinię, lekko podsmażamy, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 1/4 szklanki wody i dusimy pod przykryciem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dodajemy pokrojone pomidory i dusimy kolejne 10 minut, aż cukinia będzie miękka. Całość przekładamy do innego naczynia, np. garnka.

 3) Do tej samej patelni lub garnka, gdzie dusiliśmy cukinię i pomidory, dodajemy odrobinę oliwy, a następnie pieczarki, które przyprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy, po czym dusimy do ich miękkości.
3) Do tej samej patelni lub garnka, gdzie dusiliśmy cukinię i pomidory, dodajemy odrobinę oliwy, a następnie pieczarki, które przyprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy, po czym dusimy do ich miękkości. 4) Plastry schabu wieprzowego okrajamy z białych elementów (tzw. tłuścinek), po czym rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety.
4) Plastry schabu wieprzowego okrajamy z białych elementów (tzw. tłuścinek), po czym rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety.
 5) Przyprawiamy solą i pieprzem oraz opcjonalnie innymi przyprawami lub ziołami (w tym przypadku przyprawiłem dodatkowo ostrą papryką).
5) Przyprawiamy solą i pieprzem oraz opcjonalnie innymi przyprawami lub ziołami (w tym przypadku przyprawiłem dodatkowo ostrą papryką). 6) Przygotowujemy produkty do panierki, czyli: rozbełtane w misce jajko i bułkę tartą.
6) Przygotowujemy produkty do panierki, czyli: rozbełtane w misce jajko i bułkę tartą. 7) Kotlety panierujemy w ten sposób, że najpierw maczamy je kolejno z obu stron w jajku, a następnie obtaczamy dokładnie w bułce tartej.8) Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej kotlety, na średnim ogniu, aż zarumienią się (ok. 3-5 minut z każdej strony, w zależności od tego, jak mocno wysmażone lubimy). Do patelni, obok kotletów, można wlać resztę jajka i również je usmażyć.
7) Kotlety panierujemy w ten sposób, że najpierw maczamy je kolejno z obu stron w jajku, a następnie obtaczamy dokładnie w bułce tartej.8) Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej kotlety, na średnim ogniu, aż zarumienią się (ok. 3-5 minut z każdej strony, w zależności od tego, jak mocno wysmażone lubimy). Do patelni, obok kotletów, można wlać resztę jajka i również je usmażyć. Gotowe!
Gotowe! Smacznego =)
Smacznego =)