Wykonanie
            Myślę, że każdy z nas zna roladki 
schabowe z farszem 
pieczarkowym. Przyrządzane zamiast tradycyjnego 
schabowego. Dawno roladki nie gościły na moim 
stole, więc dzisiaj je przygotowałam.Składniki:kotlety 
schabowekilka 
pieczarek1 
cebulasól, 
pieprzjajkomąka pszennabułka tartaoliwa do smażeniaNajpierw trzeba przygotować farsz. 
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor. 
Pieczarki myjemy (jeśli skórka jest brzydka, to obieramy). Ścieramy na tartce o grubych oczkach i dodajemy do 
cebuli. Doprawiamy 
solą i 
pieprzem. Smażymy tak długo, aż wyparuje 
woda z 
pieczarek. Odstawiamy do ostygnięcia.
Schaby ubijamy tłuczkiem, oprószamy 
solą i 
pieprzem z obu stron. Na schabie kładziemy ok. 1 łyżki farszu i ściśle zwijamy w rulon. Gotową roladkę obtaczamy w 
jajku, następnie w 
mące i na koniec w 
bułce tartej. Obsmażamy z każdej strony. Na koniec roladki zostawiamy jeszcze na patelni i dusimy jeszcze kilka minut pod przykryciem (można dodać trochę 
wody). Smacznego.
