ßßß
 
            
         Składniki:- schab bez kości (ok. 500 g),- sól czosnkowa, pieprz,- 1-2 jajka,- mąka pszenna,- 1-2 cebule,- bułka tarta,- tłuszcz do smażenia.
Składniki:- schab bez kości (ok. 500 g),- sól czosnkowa, pieprz,- 1-2 jajka,- mąka pszenna,- 1-2 cebule,- bułka tarta,- tłuszcz do smażenia. Schab kroimy na niezbyt grube plastry, rozbijamy tak, jak zazwyczaj na schabowe. Przyprawiamy z obu stron solą czosnkową i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na ok. godzinę (w pojemniku z pokrywką lub na talerzu przykrytym folią/drugim talerzem). W tym czasie przygotowujemy cebule: obieramy z łupin, a następnie ścieramy na tarce z małymi oczkami.Po upływie godziny, mięso wyjmujemy z lodówki. Na jednym talerzu umieszczamy bułkę tartą, na drugim mąkę, na trzecim cebulę, na czwartym roztrzepane jajka (z solą i pieprzem). Kotlety panierujemy z obu stron następująco: mąka - cebula - mąka - jajko - bułka tarta. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Odsączamy na ręczniku papierowym. Smacznego!
Schab kroimy na niezbyt grube plastry, rozbijamy tak, jak zazwyczaj na schabowe. Przyprawiamy z obu stron solą czosnkową i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na ok. godzinę (w pojemniku z pokrywką lub na talerzu przykrytym folią/drugim talerzem). W tym czasie przygotowujemy cebule: obieramy z łupin, a następnie ścieramy na tarce z małymi oczkami.Po upływie godziny, mięso wyjmujemy z lodówki. Na jednym talerzu umieszczamy bułkę tartą, na drugim mąkę, na trzecim cebulę, na czwartym roztrzepane jajka (z solą i pieprzem). Kotlety panierujemy z obu stron następująco: mąka - cebula - mąka - jajko - bułka tarta. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Odsączamy na ręczniku papierowym. Smacznego!