ßßß
Potrzebne będą:- kilka plastrów schabu wieprzowego (w zależności od ilości osób)- wybrane warzywa- sól, pieprz- wybrane przyprawy i zioła, które lubimy (w tym przypadku użyłem ostrej papryki)- oliwaSposób wykonania:1) Plastry schabu wieprzowego okrajamy z białych elementów (tzw. tłuścinek), po czym rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety.

2) Przyprawiamy solą i pieprzem oraz opcjonalnie innymi przyprawami lub ziołami (w tym przypadku przyprawiłem dodatkowo ostrą papryką).
3) Przygotowujemy produkty do panierki, czyli: rozbełtane w misce jajko i bułkę tartą.
4) Kotlety panierujemy w ten sposób, że najpierw maczamy je kolejno z obu stron w jajku, a następnie obtaczamy dokładnie w bułce tartej.
5) Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej kotlety, na średnim ogniu, aż zarumienią się (około 3-5 minut z każdej strony, w zależności od tego, jak mocno wysmażone lubimy). Do patelni, obok kotletów, można wlać resztę jajka i również je usmażyć.
Smacznego =)