Wykonanie


Wykwintna, nietuzinkowa i jedyna w swoim rodzaju...Rozkoszne połączenie kruchego ciasta,
brokułów,
gruszek - konferencji i sosu na bazie
serka pesto-
rukola od Arla Apetina, smak wzmacniają
suszone gruszki kalifornijskie i odrobina
miodu. Jednym słowem rarytasowy obiad ;-)Jako technolog żywności mam nawyk czytania etykiet,
serek nie zawiera żadnych konserwantów i sztucznych aromatów ;-) można jak się chce ;-)Zapraszam!

SKŁADNIKI: na wierzch:- 1 dojrzała i dorodna
gruszka konferencja-
serek PESTO-
RUKOLA - Arla Apetina- 2- 3
różdżki ugotowanego
brokuła- kilka suszonych
śliwek kalifornijskich- ząbek
czosnku- łyżka
miodu-
pieprz kolorowy- kilka listków świeżego
tymianku- 1
jajo na ciasto:- 3/4 szklanki
mąki- 2 czubate łyżki
masła- 1/2 łyżeczki
soli- 1
żółtko- 1 łyżka zimnej
wody- 1/5 łyżeczki
proszku do pieczenia
JAK ZROBIĆ?1.
Mąkę przesyp do miski, dodaj
masło i pozostałe składniki na ciasto. Szybko zagnieć ciasto, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Ciasto przełóż do torebeczki foliowej i schładzaj w lodówce przez godzinę.2.
Gruszkę pokrój na plastry.3.
Brokuła podziel na małe
różdżki.4. W miseczce połącz za pomocą trzepaczki
serek Pesto-
Rukola Arla Apetina,
przyprawy,
jajo i
miód.5.
Ciastem wyłóż formę do pieczenia. Ułóż
gruszkę,
brokuły i
śliwki, zalej przygotowanym sosem. Zapiekaj w temp. 180 stopni C przez 55 minut.6. Tartę możesz podawać na gorąco jak i na zimno. Polecam z
białym winem!Wyborna!

Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!