Wykonanie
            

Składniki:- 350 g 
schabu- 
czerwona papryka- mała 
cukinia- 1/2 puszki 
kukurydzy lub 
kolby kukurydzy- 
cebula 1/2- 2 ząbki 
czosnku przeciśnięte- sos 
limonko-wy z 
kolendrą- 
limonka- 
imbir- 
ocet ryżowy- 
sos sojowy jasny- 2 łyżki płynnego 
miodu- 1 łyżka 
mąki kukurydzianej-3 łyżki 
oleju słonecznikowego- 
chili czerwone- 
kolendra świeża


Wykonanie:
Ostrym nożem kroimy 
mięso na równe, cienkie kawałki. 
Olej rozgrzewamy na gorącym woku, dodajemy kawałki 
mięsa (wcześniej zamarynowanego: 
sos sojowy, 
czosnek, 
chili, 
miód), aż będą miękkie. Dodajemy 
cebulę, 
cukinię, 
paprykę, 
kukurydzę, 
imbir (posiekane najlepiej w słupki), smażymy kolejne 5- 7 minut. Zakwaszamy 
octem ryżowym, dodajemy sos 
limonkowy i sok z 1/2 
limonki, smażymy kolejne 5 minut. W miseczce mieszamy 
mąkę kukurydzianą, z łyżką 
sosu sojowego 2 łyżkami 
wody i 1 łyżką 
miodu. Zalewamy mieszanką 
mięso w woku, nieustannie mieszając, doprowadzamy do wrzenia, mieszamy aż sos zgęstnieje.
Ryż przygotowujemy w parowniku najlepiej na papierze. Posypujemy świeżą 
kolendrą!Podajemy gorące!Smacznego!!!
