Przepis nadesłała Pani AngelikaSkładniki na ciasto cynamonowe:4 jajka300 g cukru pudru200 g margaryny15 g cynamonu2 łyżeczki proszku do pieczenia250 ml mleka200 g mąkiMargarynę ucieramy z cukrem na puszysty krem, a następnie nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Dodajemy mleko i wszystkie suche składniki połączone ze sobą. Kiedy utworzą jednolitą masę dzielimy ciasto na dwie równe części i każdą z nich pieczemy w formie o wymiarach 36 x 26 cm przez ok 35 minut w 180 st.C.Składniki na ciasto makowe:8 białek8 łyżek cukru1/3 szklanki pokruszonych biszkoptów3/4 szklanki maku1/2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki mąkikilka kropli aromatu migdałowegoBiałka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy cukier. Ubijamy, aż piana będzie sztywna i błyszcząca. Wszystkie suche składniki łączymy ze sobą i dosypujemy stopniowo do piany i delikatnie mieszamy. Ciasto makowe pieczemy w takiej samej formie jak ciasto cynamonowe przez 30 minut w 180 st.C.Masa:8 żółtek1 opakowanie budyniu waniliowego500 ml mleka3 łyżki mąki pszennej150 g cukru250 g masła1 łyżka spirytusu4 łyżki waniliowej kawy cappuccinoSzklankę mleka gotujemy z cukrem. Drugą szklankę mleka mieszamy z budyniem, mąką i żółtkami. Masę budyniową wlewamy na gotujące się mleko i cały czas mieszając zagotowujemy. Budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puszysty krem i dodajemy po łyżce budyniu. Na koniec dodajemy kawę i spirytus i dokładnie mieszamy.Polewa:100 g czekolady mlecznej z orzechami3 łyżki kremówkiDodatkowo:1 słoik powideł śliwkowychCiasto cynamonowe smarujemy powidłami. Na ciasto wykładamy połowę masy i rozprowadzamy równomiernie. Na masie kładziemy ciasto makowe i je również smarujemy powidłami a następnie wykładamy drugą połowę masy. Przykrywamy je ciastemcynamonowym i wierzch pokrywamy polewą z czekolady. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej z 3 łyżkami kremówki i kiedy utworzą jednolitą masę, polewa jest gotowa.