ßßß

Biszkopt jasny4 jaja3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie:Białka ubić utrwalić cukrem, następnie nie przerywając ubijania dodać żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem i delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki 21x32 i upiec.Ciasto makowe:1 kostka margaryny1 szklanka cukru pudru6 jaj1/2 szklanki suchego maku1 szklanka mąki pszennej3 łyżki kwaśnej śmietany2 łyżeczki proszku do pieczeniaWykonanie:Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka i inne składniki, na końcu dodać pianę. Ciast podzielić na dwie części.Ciasto kokosowe:4 białka25 dag cukru pudru25 dag kokosu1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaWykonanie:Połowę ciasta makowego wyłożyć na blachę, przykryć ciastem kokosowym. Wierzch przykryć pozostałym ciastem makowym. Całość upiec.Masa jabłkowa:1 kg jabłek1 łyżka masła2-3 łyżki cukru1 galaretka czerwonaWykonanie:Masło rozgrzać dodać jabłka , cukier, na końcu suchą galaretkę.Masa budyniowa:1/2 l mleka2 budynie waniliowecukier do smaku1 kostka masłaWykonanie:Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Wystudzić a następnie utrzeć z kostką masłaPrzełożenie ciasta:ciasto makowo-kokosowe - masa- jabłka- masa- biszkopt- polewa