ßßß
Cookit - przepis na Zupa rybna z pstrąga
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa rybna z pstrąga
Składniki
Pstrąg
Cebula
Czosnek
Pomidor
Papryka czerwona
Groszek zielony
Sól
Pieprz
Majeranek
Cynamon
Liść laurowy
Woda
Wykonanie
To że
ryby
są zdrowe chyba każdy z nas wie. Dziś postawiłam na zupę
rybną
- w roli głównej
pstrąg
.
Składniki:1 kg
pstrąga
4
cebule
3 ząbki
czosnku
2 łyżki tłuszczu4
pomidory
1
czerwona papryka
1 puszka
zielonego groszku
sól
do smaku
pieprz
do smaku
majeranek
do smaku
cynamon
do smaku
liść laurowy
2 litry
wody
Wykonanie:
Ryby
umyć i starannie sprawić. Następnie zalać dwoma litrami zimnej
wody
, dodać 2 pokrojone
cebule
,
czosnek
,
listek laurowy
i gotować przez 10 minut.
Wywar
przecedzić, z ryb zdjąć skórki i oczyścić z ości. Dwie
cebule
pokroić w cienkie plastry razem z
pomidorami
i rozgotować na tłuszczu, po czym zalać czystym
bulionem
. Wrzucić do zupy pokrojoną
paprykę
, przyprawić do smaku i gotować przez 15 minut. Następnie dodać
groszek
,
mięso
z
ryby
, rozlać na talerze i podawać np.z grzankami.
Źródło:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/03/zupa-rybna-z-pstraga.html
Przepisy powiązane
Smaki Turcji: papryka faszerowana
Zupa - krem paprykowy pikantny
LECZO SOJOWE
Najprostsza fasola w pomidorach z majerankiem (bez glutenu)
Szynka parzona
Składniki powiązane (0)