ßßß
Składniki:20 dag margaryny2 szklanki cukru pudru3 jaja2 szklanki mąki tortowej1 szklanka musli2 łyżeczki sody2 łyżki przyprawy do piernika1 szklanka suszonej żurawiny6 dużych dojrzałych bananówWiórki kokosoweTłuszcz o posmarowania blachySkładniki na krem bananowy:4 banany½ litra śmietany kremówki 30%4 łyżki cukru pudru2 opakowania śmietany fix ( usztywniacz do śmietany)Wykonanie kremu bananowego:Banany rozgniatamy widelcem, a schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i fixami, mieszamy dokładnie z rozgniecionymi bananami.Składniki na polewę czekoladową:½ kostki margaryny3 łyżki cukru5 łyżek kwaśnej śmietany1 łyżeczka żelatyny2 łyżki wody1 łyżka kakaoWykonanie polewy czekoladowej:Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, margarynę roztapiamy z resztą składników, dodajemy dobrze wymieszaną żelatynę, razem zagotowujemy i jeszcze raz dokładnie mieszamy.Pozostałe składniki:1 opakowanie biszkoptów50 ml wódkirodzynkiWykonanie:Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy po jednym jajku, następnie kolejno resztę składników. Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy do ciasta. Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy wiórkami kokosowymi i wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 35 minut.