To był bardzo przyjemny dzień. Wraz z moją siostrą szukałyśmy po szafkach coś słodkiego, jednak ku naszemu zdziwieniu nic ciekawego nie znalazłyśmy. Stwierdziłyśmy, że coś upieczemy.I tak znalazłyśmy ten przepis w jednym z ulubionych czasopism. Ciasto jest pyszne. Nie zbyt słodkie i wilgotne, warto je wypróbować. Zapraszam!SKŁADNIKI:Ciasto:- 4 jajka- 250 g margaryny- 3 łyżki kakao- 1 i 1/2 szklanki cukru- 2 szklanki mąki- 2 łyżeczki cukru waniliowego- 7 łyżek wody- 2 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem:- 3 banany- 1 łyżka soku z cytryny- 500 ml śmietany kremówki (30%)- 3 łyżki cukru pudru- 2 op. śmietan fix'u- 150 g wiórków kokosowych- 100 g czekolady mlecznejPRZYGOTOWANIE:Margarynę roztopić, dodać cukier, cukier waniliowy, wodę oraz kakao i dobrze wymieszać. Do jeszcze ciepłej masy dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną i delikatnie wymieszać z masą. Przelać na blachę i piec w 180*C przez ok. 40 min. Ciasto ostudzić i przekroić na dwa placki.Banany pokroić w drobną kostkę i skropić sokiem z cytryny. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem a na końcu dodać śmietan fix'y. Do ubitej śmietany dodać banany, kokos i pokrojoną w kostkę czekoladę. Krem wymieszać i podzielić na dwie części.Na jeden placek wyłożyć połowę kremu, przykryć drugim plackiem i na wierzch wyłożyć resztę śmietany. Ciasto posypać wiórkami czekolady i schłodzić. Smacznego!