ßßß
składniki3 duże jajka1 szkl cukru pudru3 szkl mąki szymanowskiej20dag prawdziwego miodu1 szkl kwaśnej śmietany20 dag margaryny1 łyżeczka sody1 cukier waniliowy 1 przyprawa do piernika1 łyżka kakao2 łyżki zimnej wody1 opakowanie mieszanki skórek Gold Pack1/2 szkl rodzynekPosypka.
WykonanieDo miski miksera wkładamy margarynę, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i po jednym żółtku ucieramy. Do masy dodajemy rozpuszczony miód, śmietanę, wodę, przyprawę do piernika, mąkę wymieszaną z sodą,kakao i obtoczone w mące bakalie. W drugiej misce ubijamy białka, które dodajemy do masy, delikatnie mieszamy,Ciasto przekładamy do foremki i pieczemy w temperaturze około 170 stopni 40-45 minut.Polewa czekoladowaDo rondelka wkładamy margarynę, cukier, kakao i wodę. Na małym palniku gazu podgrzewamy do połączenia się składników,ciągle mieszając.Przestudzoną polewą polewamy ciasto, na wierzchu robimy dekoracje ze skórki pomarańczowej i posypkihttps://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4