ßßß
Składniki:2 l mleka8 żółtek25 dag cukru pudru2 szklanki kwaśnej śmietany2 kostki masła2 galaretki owocowe4 łyżeczki kakaoAromat cytrynowy lub pomarańczowyCzekolada (dobrej jakości)Bakalie (nie koniecznie)porzeczkiSkładniki na biszkopt:8 białek4 łyżki mąki½ szklanki cukruCukier waniliowychTłuszcz i wiórki kokosowe do formyWykonanie:Mąkę zmieszać z cukrami i wymieszać ze sztywno ubitą pianą. Produkty lekko wymieszać i włożyć do formy natłuszczonej i wyspanej wiórkami. Piec w temperaturze 170°C około 30 minut.Wykonanie sernika:Do gotującego się mleka dodać rozmącone żółtka ze śmietaną. Gotować, stale mieszając do utworzenia się sera. Zestawić serek na chwilę z ognia, następnie wylać na sitko i pozostawić na 2 godziny. Masła utrzeć z cukrem i dodawać stopniowo serek ucierając na gładką masę. Rozdzielić masę na dwie części, do jednej dodać kakao z bardzo drobno posiekaną czekoladą, a do drugiej aromat.
Wyłożyć dwiema warstwami na wcześniej upieczony białkowy biszkopt,
ułożyć dowolne owoce sezonowe, zalać tężejącą galaretką i odstawić w chłodne miejsce.