Wykonanie
To kolejne wydanie serniczków, tym razem w wersji która prawdopodobnie spodoba się wszystkim łasuchom, bo z pyszną nutellą.Przypominam Wam przy okazji o delikatnych serniczkach z
miodem i o bardzo puszystych serniczkach
waniliowych :)
Składniki na 8-10 sztuk :150 g. gładkiego
serka twarogowego1
jajko1 , 5 łyżki nutelli1 łyżka budyniu
czekoladowego bez
cukru (suchego)2 pełne łyżki
maki pszennej0,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaok. 1 łyżeczka
cukru pudru (do smaku)
olej do smażeniaPrzygotowanie :Mieszam
serek z jakiem i nutellą, dodaję
mąkę,
budyń i
proszek do pieczenia, dosładzam ciasto
cukrem. Powinno być gęste i ciągnące. Na średnio rozgrzaną patelnię wykładam placki za pomocą dwóch łyżek, smażę (przewracając je 2-krotnie) z obu stron na rumiano. Uwaga- nie można ich smażyć na dużym ogniu, bo się przypalają. Po usmażeniu odsączam na papierowym ręczniku. Podaję z
cukrem pudrem, nutellą, startą lub rozpuszczoną w kąpieli
wodnej czekoladą itd.Przepis autorski.