ßßß
Kokosowa zupa z kurczakiem i krewetkamiAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 15 minutCzas gotowania: 15 minutW sumie: 30 minutPorcje: 4Składniki2 piersi z kurczakagarść krewetek tygrysich2 łyżki oleju kokosowego1 puszka mleka kokosowegoczerwona lub żółta pasta curry4 plasterki imbiru1 łyżeczka nasion kolendry1 papryczka chili750 ml wody2 czerwone papryki¼ selera naciowegoszczypiorekświeża kolendraPrzygotowaniePiersi z kurczaka pokroić w kosteczkę i posypać solą i pieprzem.W garnku rozgrzać olej kokosowy i podsmażyć na nim kurczaka wraz z plasterkami imbiru, pokrojoną papryczką chili i ziarnami kolendry.Zalać mlekiem kokosowym i wodą, dodać pastę curry i wymieszać do rozpuszczenia.Gotować około 15 minut. Około 4 minuty przed końcem gotowania dodać krewetki, pokrojoną paprykę i seler naciowy.Podawać z dowolnym makaronem lub bez, posypać szczypiorkiem i świeżą kolendrą. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 311 g Kalorie: 288 kcal Tłuszcze: 16,1 g Węglowodany: 13,5 g Błonnik: 3 g Białko: 24,9 g3 . 3.2998
Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnieMiss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na przyprawy do wydrukowania