Wykonanie
Paleo, Przepisy, Zupy Maj 25, 2015 Maj 25, 2015 Maj 25, 2015 12:39 napisane przez
Miss BerryPrzepis na kolejną wariację azjatyckiej zupy. Tym razem w wydaniu
curry z
kurczakiem i
krewetkami . Ze świeżą
papryką,
selerem naciowym i
szczypiorkiem. W przepisie wykorzystuję czerwoną lub żółtą pastę
curry, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Warzywa takie jak
seler naciowy,
papryka i
szczypiorek dodajemy na końcu by były świeże i chrupiącePodane wartości odżywcze dotyczą porcji zupy bez
makaronu. Zupa ta idealnie nadaje się jako posiłek na diecie
Paleo – oczywiście bez
makaronu – bogaty w
białko i tłuszcze, węglowodany głównie z warzyw.Przepis na
Kokosową zupę z
kurczakiem i
krewetkami poniżej.
Kokosowa zupa z
kurczakiem i
krewetkamiAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 15 minutCzas gotowania: 15 minutW
sumie: 30 minutPorcje: 4Składniki2
piersi z kurczakagarść
krewetek tygrysich2 łyżki
oleju kokosowego1 puszka
mleka kokosowegoczerwona lub żółta pasta
curry4 plasterki
imbiru1 łyżeczka nasion
kolendry1
papryczka chili750 ml
wody2
czerwone papryki¼
selera naciowegoszczypiorekświeża
kolendraPrzygotowanie
Piersi z kurczaka pokroić w kosteczkę i posypać
solą i
pieprzem.W garnku rozgrzać
olej kokosowy i podsmażyć na nim
kurczaka wraz z plasterkami
imbiru, pokrojoną
papryczką chili i ziarnami
kolendry.Zalać
mlekiem kokosowym i
wodą, dodać pastę
curry i wymieszać do rozpuszczenia.Gotować około 15 minut. Około 4 minuty przed końcem gotowania dodać
krewetki, pokrojoną
paprykę i
seler naciowy.Podawać z dowolnym
makaronem lub bez, posypać
szczypiorkiem i świeżą
kolendrą. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 311 g Kalorie: 288 kcal Tłuszcze: 16,1 g Węglowodany: 13,5 g Błonnik: 3 g
Białko: 24,9 g3 . 3.2998
Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania