Wykonanie
Paleo, Przepisy, Zupy Marzec 10, 2016 Marzec 10, 2016 Marzec 10, 2016 14:10 napisane przez
Miss Berry
Jarmuż został wykorzystany nie tylko do przepysznej Sałatki z
burakami, ale także do tej zupy. Prosta wariacja zupy
curry z dodatkiem
piersi z kurczaka,
jarmużu i
papryki.

Zupa
curry z
kurczakiem,
jarmużem i
paprykąAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 15 minutCzas gotowania: 45 minutW
sumie: 1 godzinaPorcje: 6Składniki1,5 litra
bulionu1 puszka
mleka kokosowego1
pierś z kurczaka2
czerwone papryki2 duże liście
jarmużu4 cm kawałek
imbiru2 ziarna
kardamonu3 łyżki żółtej pasty
curry (lub zgodnie instrukcją na opakowaniu)1 mała
papryczka chilisok z połowy
limonkiświeża
kolendrasól,
pieprz do smakuPrzygotowanie
Bulion zagotować i dodać żółtą pastę
curry,
kardamon,
papryczkę chili,
sok z limonki oraz
imbir obrany i pokrojony w cienkie plasterki.Gotować pod przykryciem przez około 15 minut.
Pierś z kurczaka i
paprykę pokroić w kostkę, dodać do
bulionu.Liście
jarmużu pokroić na mniejsze kawałki pozbywając się twardej łodygi.Zupę gotować około 20 minut, dodać
mleko kokosowe i gotować kolejne 10 minut.Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Podawać zalewając liście
jarmużu i posypując świeżą
kolendrą. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 430 g Kalorie: 204 kcal Tłuszcze: 15,3 g Węglowodany: 11,9 g Błonnik: 1,9 g
Białko: 10,3 g3 . 5.3208

Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania

Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania