ßßß
Zupa curry z kurczakiem, jarmużem i paprykąAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 15 minutCzas gotowania: 45 minutW sumie: 1 godzinaPorcje: 6Składniki1,5 litra bulionu1 puszka mleka kokosowego1 pierś z kurczaka2 czerwone papryki2 duże liście jarmużu4 cm kawałek imbiru2 ziarna kardamonu3 łyżki żółtej pasty curry (lub zgodnie instrukcją na opakowaniu)1 mała papryczka chilisok z połowy limonkiświeża kolendrasól, pieprz do smakuPrzygotowanieBulion zagotować i dodać żółtą pastę curry, kardamon, papryczkę chili, sok z limonki oraz imbir obrany i pokrojony w cienkie plasterki.Gotować pod przykryciem przez około 15 minut.Pierś z kurczaka i paprykę pokroić w kostkę, dodać do bulionu.Liście jarmużu pokroić na mniejsze kawałki pozbywając się twardej łodygi.Zupę gotować około 20 minut, dodać mleko kokosowe i gotować kolejne 10 minut.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Podawać zalewając liście jarmużu i posypując świeżą kolendrą. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 430 g Kalorie: 204 kcal Tłuszcze: 15,3 g Węglowodany: 11,9 g Błonnik: 1,9 g Białko: 10,3 g3 . 5.3208
Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnieMiss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na przyprawy do wydrukowania