Coś dla łasuchów. Niezwykłe połączenie ciasta miodowego z biszkoptem i budyniu z galaretką. Z tego musiało powstać coś bardzo smacznego. Ciacho idealne do niedzielnej, porannej kawki.(Przepis pochodzi z gazetki "Przepisy Czytelników")Składniki:2 blaty ciasta miodowego2 jajka2 żółtka3 szklanki mąki pszennej1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru1 łyżka kwaśnej śmietany3 łyżki miodubiszkopt5 jajek1/2 szklanki cukru1 łyżka octuspirytusowego4 łyżki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka mąki ziemniaczanejmasa budyniowa3 budynie czekoladowe2 galaretki wiśniowe4 łyżki cukru1 i 1/2 l mlekapolewa2 czekolady gorzkie7 łyżek mlekaponadtowiórki kokosowePieczemy blaty miodowe.Jajka miksujemy. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie wkręcamy delikatnie podgrzany miód i śmietanę o temperaturze pokojowej. Do miski przesiewamy mąkę razem z sodą i proszkiem do pieczenia. Całość zagniatamy. Dzielimy ciasto na dwie równe części. Każdą rozwałkowujemy na kształt naszej formy do pieczenia. Pieczemy blaty (osobno) 20 minut w 180*C (muszą się ładnie zarumienić).Pieczemy blat biszkoptowy.Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier. Miksujemy całość około 10 minut. Następnie wlewamy żółtka wymieszane z octem. Mieszamy. Dołączamy przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Delikatnie łączymy składniki, by biszkopt nie opadł. Pieczemy go 25 minut w 180*C.Przygotowujemy masę budyniową.1 szklankę mleka odlewamy. Rozpuszczamy w niej budynie. Pozostałe mleko gotujemy z dodatkiem cukru. Dodajemy do niego płynny budyń i gotujemy chwilę. Gdy masa zacznie gęstnieć wsypujemy galaretki w proszku. Gotujemy dalej jak zwykły budyń (około 2 minut). Gorącym kremem przekładamy placki tak, aby biszkopt był w środku.Przygotowujemy polewę.Czekolady rozpuszczamy w mikrofalówce (kąpieli wodnej) - co 30 sekund należy je przemieszać, aby się nie spaliły. Dodajemy mleko i mieszamy całość. Polewą dekorujemy wierzch placka. Ciasto schładzamy. Gotowe oprószamy kokosem.