Zapraszam na pyszne naleśniki bogato nadziane warzywami :) .Składniki na ciasto:- 3 żółtka- 2 jajka- 1 szklanka mąki gryczanej- 1 szklanka mąki ryżowej- 1 szklanka mlekaryżowego- ok. 2,5 szklanki wody- pół łyżeczki soli- szczypta cukru- masło klarowane do smażenia (opcjonalnie)Naleśniki - Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe- najlepiej wszystkie składniki rozrobić w szklance mleka i odrobinie wody, dopiero gdy będziemy mieli gładką masę dolewamy resztę płynu. Naleśniki smażymy na patelni teflonowej - dla smakowitości możemy smażyć je na maśle klarowanym.Farsz :· bakłażan· por· cukinia· duży batat· 2 marchewki· czerwona papryka· sól· pieprz· 2 łyżki octu balsamicznego· łyżeczka miodu· olej do smażeniaMarchewki kroimy w piórka- najlepiej za pomocą obieraczki do jarzyn. Pozostał składniki kroimy w kostkę. Na dobrze rozgrzanym oleju smażymy warzywa do miękkości. Pod koniec dodajemy miód, doprawiamy solą, pieprzem i octem balsamicznym.Naleśniki faszerujemy warzywami i zwijamy albo jak krokiety, albo jak wrapy.