2 kg mostka jagnięcegomarynata½ litra piwa korzennegołyżka miodu3 główki czosnku½ szklanki octu balsamicznego2 łyżki sosu sojowego2 łyżki sosu worcestershirepieprzświeży tymianekplacki ziemniaczane4 duże ziemniaki1 jajko½ szklanki kremówki¾ szklanki startego parmezanusólkminekpesto2 czerwone słodkie papryki2 paprykichili100 g orzeszków piniowych3 ząbki czosnku½ szklanki pełnegojogurtusól, pieprzszpinak½ kg świeżego, młodego szpinaku2 łyżki masłapieprz, sól, gałka muszkatołowamarynata : Wymieszaj składniki Zanurz mięso w marynacie na 24 godziny.Piecz na grillu w temperaturze 175ºC na średnim płomieniu (przez 20 minut do słabego wypieczenia, 30 minut do średniego wypieczenia).placki ziemniaczane : Zetrzyj ziemniaki na tarce o grubych oczkach Dodaj resztę składników i wymieszaj Dopraw Użyj foremek do nakładania masy na patelnię, żeby uformować ładne placuszki Smaż placki o grubości 2 cm na małym ogniu około 7 minut z każdej strony.cykoria : Obierz cykorie z wierzchnich liści Zrób karmel Obsmaż cykorie z każdej strony w karmelu Dolej trochę wody Duś 20 minut na małym ogniu pod przykryciem, obracając co jakiś czas.pesto : Grilluj papryki, aż skórka będzie czarna Przestudź i zdejmij skórkę Zmiksuj razem wszystkie składniki prócz jogurtu Dodaj jogurt i wymieszaj łyżką Dopraw.szpinak : Zblanszuj szpinak Zblanszowany wrzuć na roztopione masło Podsmażaj chwilę Dopraw.