ßßß Cookit - przepis na Szpinakowe mini tarty

Szpinakowe mini tarty

nazwa

Wykonanie

Porcja: 4 osoby
Czas : 30minut
Kalorie: 350 kcal na porcje
Składniki:
1. Ciasto:
1,5 szklanki mąki
100 gram masła
1 jajko ( jedno do ciasta)
sól
2. Farsz:
200 gram szpinaku
4 jajka
6 łyżeczek parmezanu
ząbek czosnku
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ciasto zgnieść z podanych składników i rozdzielić na 4 części.
Szpinak udusić z czosnkiem + sól, pieprz
Ułożyć ciasto w foremkach, do środka ułożyć szpinak i posypać parmezanem. Na koniec wbić jajko.
Piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni
Źródło:http://hipokuchnia.blogspot.com/2014/06/szpinakowe-mini-tarty.html