Wytrawne muffiny to świetne rozwiązanie na Wielkanocne śniadanie. Pyszne razowe ciasto, świeże zioła, domowa biała kiełbasa, a do tego krem z chrzanem i koperkiem. To się nie może nie udać i to musi smakować :) W przygotowaniu bajecznie proste. Pomoc dzieci mile widziana :) Muffiny z powodzeniem można przygotować dzień wcześniej. Bardzo dobrze przechowują się w lodówce. Na drugi dzień wystarczy nałożyć na nie krem i udekorować.Składniki1 szkl mąki pszennej1 szkl mąki pszennej razowej3 łyżeczki proszku do pieczenia150 g ugotowanej białej kiełbasy2 jajka1/2 szkl olejusólpieprzpęczek natki pietruszkipęczek szczypiorku1 szkl serka kremowego2 łyżki świeżego chrzanu1 pęczek koperku1/2 szkl mlekaPrzepis:- Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dolewamy mleko, dodajemy jajka i olej. Całość solimy i obficie doprawiamy pieprzem. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.- Kiełbasę kroimy w drobną kostkę, pietruszkę i szczypiorek siekamy. Wszystko dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.- Ciasto wykładamy do formy i pieczemy w temp 180 C przez 25 minut. Pozostawiamy do wystygnięcia.- Serek mieszamy z chrzanem i posiekanym koperkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Nakładamy na wystudzone muffiny.Smacznego:)