SKŁADNIKI:800 g wołowiny z łopatki - pokroić w kostkę tak 1 do 2 cm2 cebule czerwone - posiekać w piórkamix papryk (1 zielona, 1 żółta, 1 pomarańczowa)- pokroić w kostkę1 papryczka chilli- posiekać1 por w całości2 ziemniaki- pokroić w kostkęświeżo mielony pieprz i szczypta soli1 szklanka przecieru pomidorowego1 łyżka mielonej słodkiej papryki2 marchewki- pokroić w talarki1 korzeń pietruszki- pokroić w talarki1/4 selera - pokroić w kosteczkę250 g pieczarek- pokroić w plasterki3 ząbki czosnku- posiekać1 puszka groszku1/4 ananasa- pokroić w kostkę3 liście laurowe4 ziarenka ziela angielskiego2 ziarenka owoców jałowca1 łyżeczka pieprzu kolorowego1 łyżka suszonego lubczyku i czosnku niedźwiedziego2 litry wodyPRZYGOTOWANIE:Warzywa i mięso obmyć. Warzywa obrać i pokroić wedle zaleceń umieszczonych w składnikach. Do misy multicookera wlać wodę i dodać wszystkie składnik (z wyjątkiem ananasa i groszku, te dwa składniki dodamy do zupy na 10 minut przed końcem) i przemieszać. Ustawić program STEW i czas 60 minut.Jeżeli gotujesz w garnku to weź dość głęboki garnek i gotuj na średnim ogniu. Tutaj musisz pilnować aby niczego nie przypalić lub tez żeby zupa nie wykipiała. Ważne jest aby gotowała się pod ciągłym przykryciem. Wcześniejsze gotowanie bez multicookera zajmowało mi około 3-4 godzin, aby wołowina była delikatna i miękka.