ßßß
Składniki dla 4 osób:240 g mąki ryżowej120 g mąki pszennej240 ml wody4 ł y ż ki oleju ryżowego1 ł y ż ka oleju sezamowego2 małe cukinie3 małe marchewki1 cebula100 ml sosu sojowegosól i pieprz do smaku1 cm świeżego imbir do smakukolendra do smakuPrzygotowanie:Mieszamy zwykłą mąkę z mąką ryżową.
Dodajemy wodę.
Dokładnie zagniatamy.
Rolujemy ciasto dłońmi, tworząc cylindryczny wałek o średnicy około 4 cm. Spłaszczamy lekko nasz walek i kroimy w poprzek na 0 , 3 cm plastry.
Wrzucamy gnocchi na osoloną wodę. Gotujemy 10 -15 minut. Jeśli nasze warzywa nie są gotowe odcedzamy gnocchi do miski z zimną wodą, bo inaczej nam się posklejają.W międzyczasie szykujemy nasze warzywa. Cebulę obieramy i kroimy w duże paski. Marchewki obieramy i kroimy w poprzek. Cukinię kroimy w duże paski. Ustawimy duży rondel na dużym ogniu, wlewamy olej ryżowy i sezamowy. Gdy olej zacznie dymić, wrzucamy do woka najpierw marchew i cebulę i od razu zaczynamy mieszać drewnianą łyżką. Smażymy kilkadziesiąt sekund, cały czas mieszając. Na samym końcu dodajemy cukini ę .
Teraz musimy doprawić wszystko. Dodajemy starty imbir, doprawiamy sola i pieprzem. Dodajemy gnocchi, doprawiamy kolendrą i dolewamy sos sojowy, mieszamy.
Podajemy natychmiast!Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionGonocchi Chinese of rice flourIngredients for 4 people:240 g of rice flour120 g of wheat flour240 ml water4 tablespoons of rice oil1 tablespoon sesame oil2 small courgettes3 small carrots1 onion100 ml of soy saucesalt and pepper to taste1 cm of fresh ginger to tastecoriander to tastePreparation:Mix flour. Add the water. Thoroughly knead. Rolled over the cake with his hands, forming a cylindrical billet having a diameter of about 4 cm. Flatten slightly our shaft and cut crosswise into 0.3 cm slices. Put the gnocchi in the salted water. Cook 10 to 15 minutes.In the meantime, we're preparing vegetables. Onion peel and cut into large strips. Carrots peel and cut across. Zucchini, cut into large strips. We set a large saucepan over high heat, pour the rice and sesame oil. When the oil begins to smoke, toss the wok first carrots and onions and immediately begin to mix with a wooden spoon. Fry tens of seconds, stirring constantly. At the end, add the zucchini.Add the grated ginger, season with salt and pepper. Add the gnocchi, season and add the coriander and soy sauce, stir.Serve immediately!