ßßß
SKŁADNIKI1 duży bakłażan2 małe cukinie1 czerwona papryka1 żółta papryka3 małe pomidory1 duża cebula3 ząbki czosnku
3 łyżeczki przecieru pomidorowegozioła prowansalskietymianekliść laurowysólpieprzoliwa z oliwekPRZYGOTOWANIECebulę i czosnek drobno siekamy. Pozostałe warzywa myjemy (pomidory sparzamy i obieramy ze skórki), usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dość dużą kostkę.
W garnku o grubym dnie rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i szklimy cebulę z czosnkiem. Dodajemy papryki, przykrywamy i dusimy parę minut. Dodajemy cukinię, bakłażana i pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem, dwoma łyżkami ziół prowansalskich i łyżeczką tymianku. Dorzucamy liść laurowy i przecier pomidorowy. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez około 15 minut, aż warzywa zmiękną.
Pilnujemy jednak, żeby ich nie rozgotować - mają pozostać chrupiące.Smacznego :)

