Wykonanie
Smakowita, wiosenna
sałatka.
Jajka,
rzodkiewki,
ogórki i dużo
ziół. Najlepsze będą chrupiące
ogórki małosolne, ale można je zastąpić
kiszonymi.
Sałatka dobra i na lunch i do kolacji.

Składniki4
jajka ugotowane na twardo4
jajka przepiórcze ugotowane na twardo ( opcjonalnie)2
ogórki małosolne lub kiszone8
rzodkiewek1
szalotkakilka
kaparówspora garść
ziół (
szczypiorek ,
pietruszka,
koperek itp)sos2 duże łyżki
majonezu1 łyżka
musztardytrochę
śmietany (dałam 2 łyżki słodkiej 30%)
oliwa z oliweksól pieprzprzygotowanie
Jaja kurze posiekać niezbyt drobno, przepiórcze przekroić na pół.
Zioła posiekać , pozostałe składniki -
ogórki,
rzodkiewki,
szalotki - pokroić w kostkę. Przygotować sos -
majonez wymieszać z
musztardą, rozrzedzić
śmietaną . Wszystko włożyć do miski, dodać
kapary, sos ,wymieszać. Jeżeli
sałatka wyda nam się za gęsta, dodać trochę
oliwy. Doprawić
solą i
pieprzem. Smacznego!


