Wykonanie
Jednym z najczęściej odwiedzanych przez Was przepisów jest przepis na
pastę jajeczną. Dlatego też podążając za Waszymi gustami postanowiłyśmy przygotować nową wersje
pasty jajecznej - pastę z
rzodkiewką. Kanapki z
pastę jajeczną to idealny pomysł na wielkanocną przekąskę lub wielkanocne śniadanie. wersja z
rzodkiewką jest trochę ostrzejsza i sprawdzi się równie dobrze w towarzystwie
wędlin.
Składniki:- 6
jajek- 2,5 łyżki
majonezu- 1 łyżeczka
musztardy- 1/3 łyżeczki
soli- 2 szczypty
pieprzu- pęczek
szczypiorku- 5
rzodkiewekSposób przygotowania:1.
Jajka gotujemy przez 5 minut. W
między czasie siekamy
szczypiorek i drobno kroimy
rzodkiewkę.2. Następnie ugotowane i obrane
jajka przeciskamy przez wyciskarkę do
ziemniaków. By
jajka łatwo się obierały najlepiej je najpierw porolować.3. Do wyciśniętych
jajek dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy pastę. Uwaga, lepiej nie dodawać wszystkich przypraw na raz, bo bardzo łatwo przesolić pastę.
Smacznego!