Wykonanie
Jest to chyba najprostsza
pasta jajeczna jaką znam. Ale jak wiemy, urok w prostocie jest najlepszy . W myśl tego założenia ,moje pasty są proste i nade wszystko łatwe w przygotowaniu. Powód tego jest dość banalny.Pasty zawsze przygotowuje na śniadanie co jest równoznaczne z
brakiem czasu i energii.
Składniki dla 2 osób2
jajkapęczek
koperkupęczek
szczypiorku1
ogórek małosolny1/4 łyżeczki
pieprzu mielonego kolorowego ( może być inny)2-3 łyżki
oliwy (ja używam rzepakowej)WykonanieKrok 1 Umyty
koperek i
szczypiorek pokroić drobno.
Ogórek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Krok 2 Na rozgrzaną patelnie rozbić
jajka i szybko je zamieszać. Smażyć aż będą suche.Krok 3 Do miseczki przełożyć usmażone
jajka ,dodać
zieleninę i
pieprz oraz
ogórek . Jeśli ma dużo
wody można go troszkę odcedzić . Dokładnie wymieszać.Jeśli ktoś lubi to można dodać odrobinę
soli lub łyżkę
majonezu.