Wykonanie


Dziś łatwy i szybki przepis na pastę z
tuńczykiem. Składniki możemy dowolnie modyfikować - zamiast
majonezu możemy dodać gęsty
jogurt naturalny; świetnie pasowałyby tu też kawałeczki
selera naciowego,
ogórków konserwowych lub
papryki. Smacznego:)ok. 200 -250 g
tuńczyka z puszki (w kawałkach),2
jajka na twardo,kilka łyżek kremowego
serka do kanapek,kilka łyżek
majonezu lub/i gęstego
jogurtu naturalnego,ćwierć dużego
pora (można zastąpić
cebulą lub
szczypiorkiem),ok. łyżki
soku z cytryny (lub do smaku),
sól,
pieprz, ok. łyżeczki
curry (lub do smaku), świeże
zioła:
natka pietruszki,
bazylia,
koperek lub
kolendraTuńczyka odsączyć. Ugotowane
jajka oraz świeże
zioła drobno posiekać,
pora pokroić w cienkie półplasterki. Składniki sałatki połączyć i doprawić.