ßßß
Cookit - przepis na PIECZARKOWA (EXPRESOWA) Z LANYM CIASTEM
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
PIECZARKOWA (EXPRESOWA) Z LANYM CIASTEM
Składniki
Bulion drobiowy
Marchew
Pietruszka
Seler naciowy
Cebula
Pieczarki
Śmietana
Ziele angielskie
Liść laurowy
Koperek
Wykonanie
Zupki, zupki, zupki... to jest to, co tygrysy lubią najbardziej :-)"Naszło" mnie wczoraj ni stąd ni z owąt jak to się
mówi
, na zupę
pieczarkową
. Może dlatego, że nie pamiętam kiedy ostatnio ją
jadłam
.Mimo późnej
pory
... nie mogłam oprzeć się pokusie i już po pół godzinie zupa smakowicie pachniała w miseczce...
Użyłam do niej:2 l
bulionu drobiowego
2
marchewki
pietruszkę
kawałek
selera naciowego
2 małe
cebulki
1/2 kg
pieczarek
2 łyżki
śmietany
ukwaszonej
ziele angielskie
liść laurowy
koperek
Wykonanie:
Marchewkę
,
pietruszkę
starłam na oczkach,
seler
pokroiłam w paseczki i wraz z
liściem laurowym
i
zielem angielskim
gotowałam do miękkości w
bulionie
(miałam akurat drobiowy). Na patelni podsmażyłam na łyżce
masła
drobno posiekane
cebulki
oraz pokrojone w cienkie plasterki
pieczarki
. Smażyłam ok 15 minut, następnie przesmażone
pieczarki
dodałam do gotującego się
wywaru
. Całość gotowałam ok 10 minut. Na koniec dodałam zahartowaną wcześniej
śmietankę
. Na talerzu posypałam zupkę posiekanym
koperkiem
.Podałam z lanym
ciastem
.
Źródło:
http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2013/01/pieczarkowa-expresowa.html
Przepisy powiązane
Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa
Rosół z mulicookera
Zupa borowikowa
Zupa pieczarkowa
Składniki powiązane (0)