ßßß
Składniki:3 skrzydełka drobiowe200 g pieczarek3-4 ziemniaki2-3 marchewki1 pietruszka lub selersiekana pietruszka i koperek1 cebulasól, pieprzziele angielskie, liść laurowyolej do podsmażenia pieczarekSposób przygotowania:1. Umyte skrzydełka zalewamy 3 litrami wody, zagotowujemy, odszumowujemy, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, gotujemy.2. Obrane warzywa kroimy wedle uznania (np. ziemniaki i cebulę w kostkę, a marchewkę i pietruszkę lub selera w słupki). Warzywa wrzucamy do gotującego się wywaru.3. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, obsmażamy na patelni aż puszczą sok i dusimy bez przykrycia aż sok wyparuje. Pieczarki dorzucamy do zupy, gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.4. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną zieleninkę.Smacznego!!!