Wykonanie
Na kolację polecam dzisiaj burgery na ostro czyli z dodatkiem
papryczki chili. Wyszły najlepsze jakie do tej
pory jadłam, musicie ich koniecznie spróbować. Polecam dodać
mięso wołowe do burgerów - są wtedy o wiele smaczniejsze. Przepis powstał do Tygodniowego Wyzwania Blogowego.



Składniki :* 300g mielonej
karkówki* 300g mielonej
wołowiny*
sól,
pieprz,
chili bądź świeża papryczka* dodatkowo :
bułki z
sezamem,
sałata,
pomidor,
ogórek korniszon,
cebula,
majonez,
ketchup,
musztarda
Przygotowanie :
Mięso mieszamy z
przyprawami, wyrabiamy na zwartą masę i formujemy burgery. Opiekamy je w piekarniku bądź na teflonowej patelni, lepszą są bez smażenia w tłuszczu.
Bułki przekroić na pół, opiec. Składać burgery razem z warzywami i sosami. Podawać na ciepło. Najlepiej smakują w towarzystwie coli :)