Wykonanie
Jak już wszyscy wiedzą, dzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Pieczenia i stąd pomysł by przygotować coś słodkiego. Wybrałam te czerwone babeczki, bo nie dość że wyglądają świetnie to w smaku są idealne.Ja swoje słodkości przygotowałam dla wspaniałych ludzi, czyli blogerów z którymi piekłam :
Basia i Julia , Bożena , Danusia , Gosia , Iwona , Justyna ,
Magda ,
Magda , Marzena ,
Patryk i Ada




Moje wyszły lekko różowe, ale dałam zdecydowanie mniej
kakao i
cukru, bo wiedziałam że polewa będzie mocno czekoladowa.Zapraszam! Częstujcie się!* 180 g Kasi* 2,5 szklanki
mąki pszennej* 2
jajka* 2 łyżeczki ekstraktu
waniliowego* szczypta
soli* pół szklanki
cukru pudru* pół szklanki
jogurtu naturalnego* pół szklanki
mleka* 2 łyżeczki
proszku do pieczenia* łyżeczka
kakao*
barwnik spożywczy czerwonyPrzygotowanie :
Margarynę utrzeć z
cukrem i ekstraktem
waniliowym. Dodać
jajka. Wymieszać na zmianę z
mąką połączoną z
solą,
proszkiem do pieczenia i
kakao oraz
jogurtem i
mlekiem. Połączyć z odrobiną czerwonego barwnika. Piec 20 minut w 180 stopniach.
Polewa czekoladowa :* 100 ml
śmietanki kremówki* tabliczka
mlecznej czekolady*
winogrona do ozdoby


Przygotowanie :
Czekoladę drobno posiekać,
śmietankę zagotować. Dobrze wymieszać z
czekoladą, przestudzić i lekko ubić. Wylać na przestudzone babeczki. Odłożyć na kratkę do pieczenia. Ozdobić połówkami czerwonego
winogrona.