ßßß
Cookit - przepis na Muffiny marchewkowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Muffiny marchewkowe
Składniki
Mąka pszenna
Jajko
Cukier
Cukier brązowy
Olej
Proszek do pieczenia
Marchew
Cynamon
Jogurt naturalny
Sól
Orzechy
Migdały
Cukier waniliowy
Wiórki kokosowe
Wanilia
Wykonanie
Szybkie muffiny
marchewkowe
z dużą ilością
migdałów
.Składniki: (12 sztuk)2 szklanki
mąki pszennej
(u mnie razowa)2
jajka
1 szklanka
cukru
(zmniejszam do 3/4 i
daję
brązowy cukier
)1 szklanka
oleju roślinnego
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
3
marchewki
2 łyżeczki
cynamonu
1/2 szklanki
jogurtu naturalnego
szczypta
soli
garść
orzechów
(ja
daje
migdały
)2-3 łyżeczki
cukru waniliowego
wiórki kokosowe
1 łyżeczka ekstraktu
waniliowego
Przygotowanie:Do jednej miski
mąkę
przesiać z
proszkiem do pieczenia
,
cynamonem
szczyptą
soli
,
imbirem
, wiórkami kokosowymi
cukrem
i
cukrem waniliowym
wymieszać (niezbyt dokładnie i długo).
Marchew
obrać i zetrzeć dodać do
mąki
.
Jajka
wbić do drugiej miski, roztrzepać dodać
jogurt
i
olej
(ja w tym momencie dodaję też ekstrakt
waniliowy
), Dodać
orzechy
i
marchew
, wymieszać. Piec w temp. 180 st. około 25 minut. Takie muffiny są alternatywą dla ciasta
marchewkowego
które jak dla mnie robi się trochę za długo ;-)
Źródło:
http://www.wariatkawkuchni.pl/2014/10/muffiny-marchewkowe.html
Przepisy powiązane
Muffiny jak batoniki
Muffiny jak batoniki
Muffiny jak batoniki
Muffiny marchewkowe
Muffiny marchewkowe
Składniki powiązane (0)