ßßß
Cookit - przepis na Czerwona kapusta z fasolą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Czerwona kapusta z fasolą
Składniki
Kapusta czerwona
Fasola czarna
Kiełbasa
Cebula
Przecier pomidorowy
Cukier
Sól
Chili
Liść laurowy
Kurkuma
Papryka słodka
Majeranek
Kminek
Wykonanie
Za każdym razem jak coś robię z
kapusty
zastanawiam się dlaczego tak rzadko bo przecież
kapusta
to świetne warzywo. Dziś przepis na
czerwoną kapustę
z
czarną fasolą
i
kiełbasą
. W zasadzie
czarną fasolę
można zastąpić jakąkolwiek inną
fasolą
i tak wyjdzie rewelacyjnie.Danie to wygląda niezbyt zachęcająco,ale jest pyszne.Składniki:mała główka
czerwonej kapusty
250 g
czarnej fasoli
200 g
kiełbasy
4
cebule
przecier pomidorowy
1 łyżeczka
cukru
sól
chilli
liście laurowe
½ łyżeczki
kurkumy
2 łyżeczki cząbru1 łyżeczka czerwonej
słodkiej papryki
1 łyżeczka
majeranku
1 łyżeczka
kminku
½ łyżeczki sumakuWykonanie:
Fasolę
namoczyć przez noc w wodzie,a następnie ugotować do miękkości w małej ilości
wody
z
solą
, 1 łyżeczką cząbru,
liściem laurowym
i łyżeczką
cukru
.
Kapustę
poszatkować i ugotować w małej ilości
wody
z
liściem laurowym
i
solą
.
Cebulę
pokroić w
pióra
,
kiełbasę
przekroić wzdłuż na pół a następnie pokroić w plastry.
Cebulę
zeszklić na
oleju
lub
smalcu
,dodać
kiełbasę
i smażyć przez kilka minut.Do
kapusty
dodać ugotowaną
fasolę
,
kiełbasę
z
cebulą
oraz resztę przypraw. Dodać
przecier pomidorowy
,wszystko wymieszać i gotować na małym ogniu przez co najmniej godzinę.W razie potrzeby doprawić
solą
i
pieprzem
.
Źródło:
http://mama-gotuje.blogspot.com/2015/02/czerwona-kapusta-z-fasola.html
Przepisy powiązane
Domowa Fasolka po bretońsku
Domowa Fasolka po bretońsku
Domowa Fasolka po bretońsku
Domowa Fasolka po bretońsku
Domowa Fasolka po bretońsku
Składniki powiązane (0)