Wykonanie

Zupa gulaszowa jest szybkim i prostym daniem. Świetnie nadaje się na imprezy i wyjazdy. W zasadzie można dodać dowolne warzywa, te które najbardziej lubimy. Największą chyba zaletą tej zupy jest to, że jest to danie jednogarnkowe.Składniki:800 g
łopatki wołowej500 g
mięsa wieprzowego (
szynka)2
cebule2
papryki1
marchew1
pietruszka5
ziemniaków1 puszka
kukurydzy1 puszka
czerwonej fasoli6 łyżek
makaronu zacierki
sólczerwona
ostra paprykaczerwona słodka wędzona
papryka¼ łyżeczki
imbiruszczypta
cynamonuliść laurowy3 ziarna
ziela angielskiegoolej dosmażeniaWykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę,
mięso pokroić w dużą kostkę. W dużym garnku
cebulę zeszklić na
oleju, a następnie dodać
mięso i smażyć aż całe zmieni kolor.
Mięso zalać
wodą,dodać
liść laurowy,
ziele angielskie,
paprykę ostrą,
paprykę wędzoną,
imbir i
cynamon, doprowadzić do wrzenia i gotować przez godzinę aż
mięso zmięknie.
Ziemniaki,
marchew i
pietruszkę obrać,
papryki umyć i usunąć z nich gniazda nasienne.
Ziemniaki i
paprykę pokroić w kostkę,
marchew i
cebulę pokroić w plastry.Warzywa dodać do zupy, zupę posolić i gotować przez 30 minut aż warzywa będą miękkie.Z
kukurydzy i
fasoli odlać
wodę i dodać do zupy. Następnie dodać zacierki. Gotować na małym ogniu przez około 30 minut. W razie potrzeby doprawić
solą i ostrąpapryką.