ßßß Cookit - przepis na Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

nazwa

Wykonanie

Zupa gulaszowa jest szybkim i prostym daniem. Świetnie nadaje się na imprezy i wyjazdy. W zasadzie można dodać dowolne warzywa, te które najbardziej lubimy. Największą chyba zaletą tej zupy jest to, że jest to danie jednogarnkowe.
Składniki:
800 g łopatki wołowej
500 g mięsa wieprzowego (szynka)
2 cebule
2 papryki
1 marchew
1 pietruszka
5 ziemniaków
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
6 łyżek makaronu zacierki
sól
czerwona ostra papryka
czerwona słodka wędzona papryka
¼ łyżeczki imbiru
szczypta cynamonu
liść laurowy
3 ziarna ziela angielskiego
olej dosmażenia
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę, mięso pokroić w dużą kostkę. W dużym garnku cebulę zeszklić na oleju, a następnie dodać mięso i smażyć aż całe zmieni kolor.
Mięso zalać wodą,dodać liść laurowy,ziele angielskie, paprykę ostrą, paprykę wędzoną, imbir i cynamon, doprowadzić do wrzenia i gotować przez godzinę aż mięso zmięknie.
Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać, papryki umyć i usunąć z nich gniazda nasienne. Ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę, marchew i cebulę pokroić w plastry.Warzywa dodać do zupy, zupę posolić i gotować przez 30 minut aż warzywa będą miękkie.
Z kukurydzy i fasoli odlać wodę i dodać do zupy. Następnie dodać zacierki. Gotować na małym ogniu przez około 30 minut. W razie potrzeby doprawić solą i ostrąpapryką.
Źródło:http://mama-gotuje.blogspot.com/2015/01/zupa-gulaszowa.html