Wykonanie
Jako że nie jem
mięsa lubię wszelkie wariacje na temat past i pasztetów z warzyw. Jeśli znudziła się Wam szyneczka i
serek, to zróbcie sobie taki pasztet, jest pyszny….Składniki:2 szklanki
fasoli,20dag
pieczarek,2
cebule,
ziemniak,
marchew,
pietruszka,kawałek
selera,2
jajka,czerstwa
bułka,szklanka
mleka,
majeranek,
sól,
pieprz,
słonecznikWykonanie:
Fasolę namoczyć na noc, a następnie ugotować,
cebulę i
pieczarki poddusić na
oleju,
bułkę namoczyć w
mleku, warzywa ugotować na parze. Wszystkie składniki zemleć, do otrzymanej masy dodać
jajka,
przyprawy nie żałować
majeranku. Wyłożyć do foremki, wierzch obficie posypać
słonecznikiem i położyć kawałki
masła. Piec w 180 stopniach przez godzinę.Smacznego!!!