Wykonanie
            Nie wiem jak to się stało, że ja "mięsożerca " a tak mało przepisów z tej dziedziny na moim blogu. No nic nadrobię to :) Gulasz ulubione danie w moim domu, super smakuję z 
ziemniakami jak i z 
kaszą a w placu ziemniaczanym pyszny. Wykorzystując to co 
daje nam jesień połączyłam 
dynię, 
papryk, 
cebulkę, 
czosnek. Całość stworzyła piękne kolory a świeże 
zioła takie jak 
rozmaryn, 
tymianek uwolniły podczas pieczenia cudny aromat, który unosił się po domu. 
Mięso do tego wykorzystałam wieprzowe ale jeśli ktoś nie lubi też świetnie będzie do tego 
pierś z kurczaka.

SKŁADNIKI : porcja na 3-4 osoby (przepis autorski)
mięso wieprzowe (wykorzystałam 
łopatkę bez kości ) ok 800 gram
papryka czerwona 1 szt
czosnek 3 ząbki
cebulka 3 szt małe
dynia (połowa z mniejszej po oczyszczeniu)
rozmaryn 2 gałązki
tymianek 4 gałązki
sól, 
pieprz, 
paprykę słodką, ostrą (wedle uznania)
oliwę 2-3 łyżki
olej 2 łyżki do posmażeniaSkład to jest moja propozycja jeśli nie lubimy czegoś po prostu można to pominąć lub dodać sobie więcej danego składnika.

SPOSÓB WYKONANIA :- 
mięso myjemy, osuszamy, wykrawamy zbędne błony i kroimy w kostkę (ja kroję w mniejszą kostkę )- doprawiamy naszymi 
przyprawami, i krótko z każdej strony obsmażamy na patelni do lekkiego zbrązowienia i zamknięcia 
por.- tak gotowe 
mięso przekładam do naczynia żaroodpornego (równie dobrze może być to garnek, który można włożyć do piekarnika)- obieramy i oczyszczamy 
dynię którą kroimy w kostkę większą tak samo postępujemy z 
papryką. Wkładam 
dynię i 
paprykę do miseczki dodaję 
oliwę posypuję ją 
ziołami świeżymi takimi jak 
rozmaryn i 
tymianek lekko 
solę i wymieszam, tak przygotowane dodaję do naszego 
mięsa.- dokładam obrane 
cebulki, 
czosnek- na naszą patelnie na której opiekaliśmy 
mięso dolewam 
wodę dokładnie wymieszam z tłuszczem i całość zalewam nasze 
mięso z warzywami.- do nagrzanego piekarnika do 190 stopni wkładam naczynie i piekę ok 1 godzinyco jakiś czas zaglądam i przykrywam folią aluminiową, aby warzywa nam się nie spaliły- długość pieczenia zależy także od naszego piekarnika i rodzaju 
mięsa , trzeba spróbować 
mięsa czy jest już miękkie i takie nam odpowiada.

Najczęściej taki gulasz podaję z 
kaszą lub można po prostu zjeść z kromką 
chleba :))Danie kolorowe pełne smaków i aromatu. 
Dynia pieczona z 
ziołami w 
oliwie ...pycha!Smacznego!