Wykonanie

Fasolą szparagową wykorzystamy do przygotowania wyśmienitego dania obiadowego.Proponujemy roladki
z piersi kurczaka wypełnione
fasolką szparagową z małymi dodatkami.Składniki:-podwójny
filet z piersi kurczaka-20 dkg
fasolki szparagowej-1/2
czerwonej papryki-1
marchewka-1
jajko-1 łyżka
maki pszennej-2 łyżki
mleka-
sól,
pieprz,
przyprawa warzywna-
olej do smażenia-
bułka tarta
Filety kroimy na płaty.

Delikatnie rozbijamy przez folie spożywczą.

Przyprawiamy
sola i
pieprzem i pozostawiamy na czas przygotowania warzyw.
Paprykę kroimy w wąskie paski a
marchewka w słupki.
Wodę solimy i przyprawiamy warzywkiem, zagotowujemy, wrzucamy
marchewkę i gotujemy 5 minut.

Dorzucamy umytą i pozbawioną końcówek
fasolkę i gotujemy 7 minut.

Zlewamy
wodę a warzywa odsączamy.

Na każdy płat fileta nakładamy
fasolkę,
marchewkę i paski
papryki.

Zwijamy w rulony i spinamy wykałaczkami.

Roztrzepujemy
jajko, dodajemy
mąkę,
mleko, odrobinę warzywka i dokładnie mieszamy.Moczymy roladki w
jajku, panierujemy w
bułce tartej i układamy na patelni z rozgrzanym
olejem.Smażymy na niewielkim ogniu, kilka
razy obracając aż do zrumienienia.

Idealnym dodatkiem jest
pomidor z
cebulą oraz
sos czosnkowy.

Smacznego!