ßßß Cookit - przepis na Roladki z piersi kurczaka z fasolką szparagową

Roladki z piersi kurczaka z fasolką szparagową

nazwa

Wykonanie

Fasolą szparagową wykorzystamy do przygotowania wyśmienitego dania obiadowego.
Proponujemy roladki z piersi kurczaka wypełnione fasolką szparagową z małymi dodatkami.
Składniki:
-podwójny filet z piersi kurczaka
-20 dkg fasolki szparagowej
-1/2 czerwonej papryki
-1 marchewka
-1 jajko
-1 łyżka maki pszennej
-2 łyżki mleka
-sól, pieprz, przyprawa warzywna
-olej do smażenia
-bułka tarta
Filety kroimy na płaty.
Delikatnie rozbijamy przez folie spożywczą.
Przyprawiamy sola i pieprzem i pozostawiamy na czas przygotowania warzyw.
Paprykę kroimy w wąskie paski a marchewka w słupki.
Wodę solimy i przyprawiamy warzywkiem, zagotowujemy, wrzucamy marchewkę i gotujemy 5 minut.
Dorzucamy umytą i pozbawioną końcówek fasolkę i gotujemy 7 minut.
Zlewamy wodę a warzywa odsączamy.
Na każdy płat fileta nakładamy fasolkę, marchewkę i paski papryki.
Zwijamy w rulony i spinamy wykałaczkami.
Roztrzepujemy jajko, dodajemy mąkę, mleko, odrobinę warzywka i dokładnie mieszamy.
Moczymy roladki w jajku, panierujemy w bułce tartej i układamy na patelni z rozgrzanym olejem.
Smażymy na niewielkim ogniu, kilka razy obracając aż do zrumienienia.
Idealnym dodatkiem jest pomidor z cebulą oraz sos czosnkowy.
Smacznego!
Źródło:http://maminek61.blogspot.com/2014/08/roladki-z-piersi-kurczaka-z-fasolka.html