Wykonanie
            
Nie wszyscy lubią flaczki i tylko ci cenią ich smak, którzy je skosztowali.My akurat je lubimy.Gorące, pachnące i smaczne mają swój urok szczególnie w zimie w górach.W tym roku zimy jak na lekarstwo, ale flaczki nam ją przypomną.Nie trzeba jechać w góry, aby zrobić sobie troszkę przyjemności.

Składniki:-ok. 1 kg gotowych (odgotowanych i pokrojonych ) flaczków-
bulion warzywny lub rosół ( ok. 3 litry 
wody )-
majeranek-
przyprawa do zup-
koncentrat pomidorowy-
olej-
mąka-korzeń 
imbiru-
pieprz-
sól
Gotujemy rosół na niewielkim kawałku kości schabowej.Dodajemy:-
korzeń pietruszki-kawałek 
selera-kawałek 
pora-3 
marchewki-kilka 
liści laurowych-pokrojony w plastry korzeń 
imbiru-kilka gałązek 
oregano-kilka ziarenek 
pieprzu-kilka ziaren 
ziela angielskiego-3-4 ząbki 
czosnku-
sól do smaku

oraz opaloną 
cebulę.

Kiedy 
mięso z kości schabowej jest ugotowane wyciągamy ją z rosołu.Odławiamy też warzywa.
Marchewkę zostawiamy i kroimy ją w kostkę a następnie dodajemy do rosołu.Do rosołu wsypujemy też flaczki.

Gotujemy ok. 30 minut.

Dodajemy 2 łyżki 
koncentratu pomidorowego i 
przyprawę do zup do smaku.Dosypujemy 
pieprz i 
majeranek i gotujemy kolejne 30 minut.

Na patelnię wlewamy 5-6 łyżek 
oleju a kiedy się rozgrzeje wsypujemy 5-6 łyżek 
mąki pszennej. Mieszamy do uzyskania rumianego koloru, uzyskując zasmażkę.
Olej możemy zastąpić 
masłem.Do zasmażki wlewamy 2-3 chochelki rosołu i szybko mieszamy.Przelewamy zawartość patelni do rosołu.Gotujemy na małym ogniu ok. 60 minut.

Po tym czasie flaczki są gotowe.

Smacznego!