Sznycle z indyka dobrze komponują się ze słodkim sosem z wyczuwalną ostrą nutą pieprzu.Składniki :0,5kg sznycli z piersi indyka2 łyżki mąki (może być bezglutenowa)olejkopereksól, pieprz,słodka i ostra papryka w proszku, majeranek, kurkuma, imbir2 szklanki rosołułyżka syropu klonowego lub mioduSznycle obsmażamy na oleju, dodajemy szklankę rosołu, 2 łyżeczki soli i pieprz i dusmiy pod przykryciem na wolnym ogniu. W razie potrzeby dolewamy wody. Po godzinie dodajemy przyprawy I dolewamy resztę rosołu. Mąkę rozrabiamy w pół szklanki wody i wlewamy do rosołowego sosu, wciąż mieszając doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy płomień i dodajemy koperek i syrop klonowy. Sprawdzamy czy mięso jest już miękkie a jeśli nie to dusimy jeszcze przez chwilę. Można ewentualnie jeszcze dodać więcej soli czy pieprzu.Mięso propnuję podać z sałatką z buraczków