Gołąbki wegetariańskie.Prezentuję potrawę szybką a zarazem pożywną .Jeżeli ktoś nie może obejść się bez mięsa, może do farszu dodać trochę mielonego .Kapusta pekińska1 puszka białej fasoli1 cebula100g startego sera200 ml bulionu3 łyżki masła sklarowanego lub oleju2 pomidory2 łyżki pietruszkisól, pieprzpesto verde (pesto zielone)bazylia świeżaLiście kapusty blanszować, tak, aby były elastyczne. Odcedzić i osuszyć.Fasolę odcedzić i przelać wodą, dodać starty ser i pietruszkę oraz pieprz.Na liście nałożyć farsz fasolowy i zwinąć gołąbki.Cebulę i resztki kapusty pokroić i przesmażyć na maśle. Dołożyć gołąbki, podlać bulionem , dusić pod przykryciem 5min.Dodać pokrojone w cząstki obrane pomidory i dusić jeszcze 5 min. Dodać sól i pieprz.Wyłożyć na półmisek i każdy gołąbek posmarować grubo pesto verde. Obłożyć uduszoną kapustą z pomidorami.Ja jeszcze dodatkowo podaję w sosjerce pesto. Można jeść z ziemniakami z wody, ale uważam ,że to danie samo w sobie jest bardzo sycące.