ßßß
Cookit - przepis na Ratatouille prowansalskie - doskonałe dla wegetarian i nie tylko.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ratatouille prowansalskie - doskonałe dla wegetarian i nie tylko.
Składniki
Ziemniak
Papryka czerwona
Cukinia
Bakłażan
Pomidor
Ser kozi
Ser camembert
Czosnek
Zioła
Tymianek
Rozmaryn
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Ketchup
Ocet
Woda
Wykonanie
Składniki:2 duże ugotowane
ziemniaki
1
czerwona papryka
1
cukinia
1 mały
bakłażan
1
pomidor
bez skórki2 grube plastry
sera koziego
lub 1
camembert
2 ząbki
czosnku
świeże
zioła
:
tymianek
,
rozmaryn
oliwa
,
sól
pieprz
Sos:2 łyżki
ketchupu
łagodnego1 łyżka
aceto
balsamico di Modena2 łyżki
wody
oliwa
po smażeniu warzyw
tymianek
sól
,
pieprz
Ziemniak
pokroić w grube słupki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym
oliwą
.
Cukinię
,
bakłażan
,
paprykę
pokroić w paski i obsmażyć na
oliwie
dodając
zioła
i
czosnek
,
sól
i
pieprz
.Warzywa ułożyć na
ziemniaku
, na nim 2 grube plastry
pomidora
i plaster
sera koziego
lub pół krążka
sera camembert
.Zapiec, aż
ser
się lekko zarumieni.Sos-Na patelnię po warzywach wlać wszystkie składniki sosu.Gotować mieszając 2min.Na talerz wyłożyć zapiekankę i wlać sos.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2011/07/normal-0-21-false-false-false-pl-x-none_11.html
Przepisy powiązane
Warzywa z piekarnika - dietetycznie
Warzywny przekładaniec - zapiekanka
Zapiekanka z bakłażanem, cukinią i pomidorem
Ratatouille
Pieczone bakłażany z kozim serem
Składniki powiązane (0)