Wykonanie
Potrzebne produkty5
pomidorów malinowych2 garści świeżej
bazylii1 małą
czerwoną cebulęoliwa z kawałkami
bazylii300 g świeżej startej
włoszczyznyDodatkowo 2
marchewki3 łyżki
koncentratu pomidorowego1 l
wody2 skrzydełka z
kurczaka.łyża
ostrej paprykiłyżka
słodkiej paprykiłyżeczka
cukru2 łyżi
octu winnegosól i
pieprz do smaku.małą
śmietanę 12%2 łyżki
mąki żytniej250 gram
ryżuWykonanie
Wodę z
solą i dwoma skrzydełkami gotujemy ok 20 minut. Dodajemy
włoszczyznę i dwie
marchewki i gotujemy ok 15 minut.
Pomidory,
oliwę, koncentrat,
paprykę słodką, ostrą,
cukier,
pieprz,
ocet, świeżą
bazylię, małą
czerwoną cebulę, miksujemy w blenderze, a następnie dodajemy do gotującej się zupy.Gotujemy jeszcze ok 10 minut.
Śmietanę mieszamy z 2 łyżkami
mąki żytniej dodajemy chochlę zupy, mieszamy wszystko i przekładamy do zupy.Zupę wraz ze
śmietaną mieszamy, dodajemy
pietruszkę wyłączamy i zostawiamy pod przykryciem żeby wszystkie składniki się dobrze połączyły.Gotujemy
ryż, lepimy z niego gałki które później przekładamy do talerzy z zupą.Wierzch posypujemy
koprem.