ßßß Cookit - przepis na Faszerowane pomidory, fasolka z migdałami i grzanki

Faszerowane pomidory, fasolka z migdałami i grzanki

nazwa

Wykonanie

Witam Was Moi Drodzy
W moim życiu nastał bardzo intensywny czas, dlatego też chciałbym Was przeprosić za moją nieobecność i mam nadzieję, że moja dzisiejsza propozycja na obiad bądź kolację będzie dla Was inspiracją. Faszerowane pomidory, fasolka z migdałami i grzanki
to bez dwóch zdań pożywne danie i ratunek od monotoni dnia codziennego. Chciałbym także życzyć Wszystkcih Paniom z okazji ich Święta wszystkiego dobrego i wielu sukcesów w życiu, bo co chwilę udawadniacie, że można.
Potrzebne Nam będą:
Składniki na danie dla trzech osób.
Faszerowane pomidory:
6 pomidorów
cebula
słone krakersy
zioła prowansalskie
majranek
tymianek
masło
Fasolka z migdałami:
500g mrożonej fasolki szparagowej
100g płatków migdałów
środek z pomidorów
2 łyżeczki słodkiej papryki
szczypta ostrej papryki
3 łyżki oliwy z oliwek
odrobina masła
mieszanka Tomato Seasoning Salt
sól
pieprz
Grzanki:
2 bułki
masło
Umyte pomidory pozbawiamy góry, odcinając ją i następnie oczyszczamy środek łyżeczkom. Poszatkowaną cebulę smażymy na rozgrzanym maśle, po czym dodajemy połamane krakersy, majranek, tymianek i zioła prowansalskie.
Pomidory nadziewamy naszym farszem do pełna.
Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni w naczyniu żaroodpornym.
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, następnie podsmażamy
na odrobinie masła i oliwy, po czym dodajemy płatki migdałów, słodką i ostrą paprykę i środki pomidorów. Podsmażamy jeszcze przez chwilę po czym doprawiamy.
Pieczywo kroimy w kromki i smażymy na maśle.
Wszystkie elementy naszego dania już gotowe, dlatego pozostaje nam jedynie umieścić je na talerzu i zajadać.
Źródło:http://carrotandkitchen.blogspot.com/2015/03/faszerowane-pomidory-fasolka-z-migdaami.html