Wykonanie
Witam Was Moi
DrodzyW moim życiu nastał bardzo intensywny czas, dlatego też chciałbym Was przeprosić za moją nieobecność i mam nadzieję, że moja dzisiejsza propozycja na obiad bądź kolację będzie dla Was inspiracją. Faszerowane
pomidory,
fasolka z
migdałami i grzankito bez dwóch zdań pożywne danie i ratunek od monotoni dnia codziennego. Chciałbym także życzyć Wszystkcih Paniom z okazji ich Święta wszystkiego dobrego i wielu sukcesów w życiu, bo co chwilę udawadniacie, że można.Potrzebne Nam będą:
Składniki na danie dla
trzech osób.Faszerowane
pomidory:6
pomidorówcebulasłone
krakersyzioła prowansalskiemajranektymianekmasłoFasolka z
migdałami:500g
mrożonej fasolki szparagowej100g
płatków migdałówśrodek z
pomidorów2 łyżeczki
słodkiej paprykiszczypta
ostrej papryki3 łyżki
oliwy z oliwekodrobina
masłamieszanka Tomato Seasoning Salt
sólpieprzGrzanki:2
bułkimasłoUmyte
pomidory pozbawiamy góry, odcinając ją i następnie oczyszczamy środek łyżeczkom. Poszatkowaną
cebulę smażymy na rozgrzanym
maśle, po czym dodajemy połamane
krakersy,
majranek,
tymianek i
zioła prowansalskie.
Pomidory nadziewamy naszym farszem do pełna.
Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni w naczyniu żaroodpornym.
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, następnie podsmażamyna odrobinie
masła i
oliwy, po czym dodajemy
płatki migdałów, słodką i
ostrą paprykę i środki
pomidorów. Podsmażamy jeszcze przez chwilę po czym doprawiamy.
Pieczywo kroimy w kromki i smażymy na
maśle.
Wszystkie elementy naszego dania już gotowe, dlatego pozostaje nam jedynie umieścić je na talerzu i zajadać.